Polityka prywatności

ADMINISTRATOR DANYCH

Administratorem danych osobowych jest RaimTech Mateusz Łata, NIP: 6443330314, REGON: 241026932. Dane kontaktowe: +48 668 904 756, kontakt@semi-goods.com

PODSTAWA PRAWNA

Przetwarzamy dane osobowe dostarczone przez użytkownika tylko w sposób przedstawiony w niniejszym oświadczeniu o prywatności. Przetwarzanie danych osobowych naszych klientów opiera się na stosunkach prawnych łączących nas z naszymi kontrahentami lub na podstawie zgody klienta. W wyjątkowych okolicznościach podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych jest nasz uzasadniony interes prawny jako administratora danych. Po wyrażeniu przez Państwa zgody na przetwarzanie danych osobowych, będziemy wykorzystywać Państwa dane osobowe zgodnie z postanowieniami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

PRZETWARZANE DANE

Na potrzeby świadczenia usług przetwarzamy za Państwa zgodą następujące dane: imię i nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mail oraz opcjonalnie nazwę oraz NIP firmy.

CEL PRZETWARZANIA DANYCH

Na podstawie udzielonej zgody dane osobowe wykorzystywane są w celu zawarcia umowy i realizacji zamówienia, egzekwowania uprawnień nabywcy z tytułu rękojmi oraz gwarancji, prowadzenia analiz i statystyk bądź działań marketingowych na potrzeby prowadzonej działalności gospodarczej, dochodzenia roszczeń, udzielania odpowiedzi na pisma i wnioski lub konieczności wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze. Nabywca może wyrazić zgodę na  otrzymywanie od Sklepu informacji handlowych za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej (na adres poczty elektronicznej oraz numer telefonu).

ODBIORCY DANYCH OSOBOWYCH

Odbiorcą Państwa danych osobowych mogą być podmioty uczestniczące w realizacji obowiązków wynikających z umowy (np. firma kurierska dostarczająca zamówienie), a także podmioty pośredniczące w działaniach wykonywanych przez administratora, np. dostawcy usług IT, biura rachunkowe, agencje marketingowe lub kancelarie prawne lub firmy analizujące ruchy użytkowników na naszej stronie internetowej lub świadczące usługi dostosowujące treści strony do Państwa zainteresowań. Państwa dane osobowe mogą być także udostępniane organom tj. sądy czy policja – czyli instytucjom upoważnionym do tego z mocy prawa.

DŁUGOŚĆ PRZETWARZANIA DANYCH

Nie będziemy przetwarzać Państwa danych osobowych dłużej niż jest to wymagane do realizacji celów określonych w niniejszym dokumencie, jak również w dokumentach podpisanych przez klientów. Mogą Państwo sprzeciwić się wykorzystaniu przez nas Państwa danych osobowych, nawet jeśli mamy ku temu uzasadniony interes prawny. Niemniej jednak może się zdarzyć, że nasz interes prawny będzie nadrzędny od wniesionego przez Państwa sprzeciwu. W takim przypadku nadal będziemy upoważnieni do przetwarzania Państwa danych osobowych. Jeśli przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie Państwa zgody, przestaniemy przetwarzać je w momencie jej wycofania. Może zaistnieć sytuacja, w której będziemy zobowiązani do dłuższego przechowywania danych osobowych przez wiążące przepisy prawne. W przypadku wystąpienia z roszczeniami prawnymi, jesteśmy upoważnieni do przetwarzania Państwa danych osobowych do końca odpowiedniego okresu przechowywania lub do czasu uregulowania przedmiotowych roszczeń.

PRAWA W STOSUNKU DO DANYCH

Mają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych osobowych i ich poprawiania oraz prawo ich sprostowania, usunięcia i ograniczenia przetwarzania (w przypadkach gdy jest to dopuszczalne z uwagi na stan faktyczny oraz obowiązki prawne spoczywające na sklepie), prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu (np. jeśli dane są przetwarzane w celach marketingowych). Ponadto mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. W przypadku, gdy przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywa się na podstawie zgody (np. Skontaktowali się Państwo ze sklepem w celu uzyskania informacji na temat towaru), cofnięcie przez Państwa zgody do przetwarzania jego danych osobowych nie wpływa na legalność przetwarzania dokonywanego przez administratora przed cofnięciem zgody.

PLIKI COOKIES

Informujemy, iż w celu optymalizacji i dopasowania treści dostępnych na naszej stronie internetowej do indywidualnych potrzeb użytkownika, wykorzystujemy informacje przechowywane w plikach cookies na Państwa urządzeniach końcowych. Pliki cookies służą do zapisywania informacji związanych z nawigacją komputera na stronie internetowej, którą możemy odczytać podczas Państwa kolejnej wizyty na naszej stronie internetowej. Są to informacje takie jak odwiedzone podstrony, data i czas przebywania na danej podstronie naszego portalu, dokładna treść informacji, z którymi się Państwo zapoznawali, Państwa preferencje ustalane na podstawie tego, co Państwo przeglądali na naszej stronie internetowej. Strona wykorzystuje pliki cookies także w celach korzystania z narzędzi społecznościowych (Facebook, Instagram), analitycznych (Google Analytics), marketingowych (Piksel Facebooka). Dane związane z Państwa plikami cookies mogą być wówczas przesyłane do placówek w krajach spoza Unii Europejskiej (UE) lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG). Więcej szczegółów można znaleźć w polityce prywatności tych narzędzi. Możecie Państwo kontrolować wykorzystanie plików cookies poprzez odpowiednie ustawienia przeglądarki. Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej, wyrażają Państwo zgodę na gromadzenie przez nas następujących danych:

-unikalnego identyfikatora urządzenia,

-adresu IP urządzenia mobilnego,

-informacji o systemie operacyjnym urządzenia, z którego przeglądana jest nasza strona internetowa,

-informacji o Państwa lokalizacji i operatorze komórkowym (w zakresie dozwolonym przez prawo).

Decydując się na korzystanie z naszej strony internetowej, bez dokonywania zmiany ustawień przeglądarki, akceptujecie Państwo korzystanie z plików cookies. Uprzejmie prosimy o upewnienie się, że ustawienia przeglądarki są zgodne z Państwa preferencjami dotyczącymi prywatności danych.

Ważne jest, żeby wiedzieli Państwo, że można usunąć istniejące pliki cookies z urządzenia, jak również zablokować umieszczenie na nim plików cookies w przyszłości. W tym celu należy zmienić ustawienia przeglądarki internetowej.

UWAGA! Wszystkie modyfikacje ograniczające wykorzystywanie plików cookies przez przeglądarkę, mogą mieć wpływ na Państwa odczucia związane z korzystaniem z naszej strony internetowej, a część przygotowanych przez nas usług może nie funkcjonować poprawnie bądź wcale.

PROFILOWANIE

Profilowanie, będące zautomatyzowanym mechanizmem przetwarzania informacji może być wykorzystywane przez administratora w celach marketingowych, a w szczególności  w celu przedstawiania użytkownikowi ofert i promocji oraz innych informacji promujących markę oraz produkty. Administrator identyfikuje przypadki, w których dokonuje profilowania przetwarzanych danych w związku z czym podejmuje wszelkie środki i starania, by ten proces odbywał się zgodnie z prawem i poszanowaniem praw osób fizycznych, których dane są przetwarzane.

X